zondag 10 mei 2015

Tequila

Iedere grocery store heeft het bier koud staan en Annelies houdt daar van.
Koud bier en tegelijk kamperen geeft echter problemen als je het láter alsnog kòud  wil drinken.
Tegenover ons op de camping te Winthrop stond een giga RV. Het type bus waar we in Nederland ca. 52 kinderen op schoolreis in vervoeren.
Kordaat stapte Annelies met onze 24 ounce Budweisers naar de uit de kluiten gewassen eigenaar.
Of hij ze voor ons in de fridge kon zetten.
"Sure", welke RV-er zou dat weigeren aan een paar halve Nederlandse zolen die op fietsjes Gods own country doorkruisten.
Enne,...als we na de goldrush parade, die 's middags door Mainstreet van Winthrop zou trekken, onze pilsen weer wilden hebben voor ze terug waren, dan konden we ze gewoon pakken, voegde de Amerikaan eraan toe.
Zijn deur bleef open.
 "This is free America,"grijnsde Greg, onze overbuurman.

Annelies kwam later met de twee cans uit het rijdende paleis en sprak haar verbazing uit over de verregaande luxe in dit "Recreation Vehicle".
Zoekend naar een bescheiden koelkastje bleek de fridge achter een deur te zitten waar wij thuis een een forse klerenkast zouden verwachten. Een was/droogcombinatie, douche en een soort lounge met fauteuils bleken standaard.
Toen onze RV-ers thuiskwamen, ging ik ze even bedanken, maar dat kreeg vervolg.
"Sit down.Take a tequila.," stelde Greg voor.
 Zijn vrouw riep: "I'll make you a marguerita".
Wat dat dan ook mocht zijn, ik stemde met graagte toe.
Intussen kwamen ook andere buren aanzitten en ik had Annelies al gewaarschuwd dat we onderwerp van gesprek met spiritualiën werden.
Het gezelschap toonde alras tekenen van groeiende aangeschotenheid, dus er werd veel gelachen en vooral héél luid gepraat. De grootste mond kreeg voorrang.
Greg drong aan op nòg een marguérita voor ons, hetgeen zijn vrouw schaterend aan haar inside bar ging uitvoeren.
Het grappige was dat onze mededrinkers nauwelijks idee hadden waar Nederland lag en zich afvroegen of we thuis nog iets anders spraken dan Engels.
Dat maakt het leuk: Amerikanen die ondersteboven zijn van ons stukkie fietsen en wij van hun "campertje" dat de lengte heeft van Annelies' voor- en achterkamer in Blijdorp.
Tegen dinertime namen we aardig onvast op de benen afscheid van de gezelligheidsclub.
De benevelde gastvrouw gaf Annelies een stevige hug en zei: "Did you like the tequila? Those marguerita's  make me always horny."
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten